Pre- en postnatale sessies en infoavonden

Pre- en postnatale lessen (in groepjes van 4)

Prenatale informatiesessie: de voeding voor uw baby is een belangrijke keuze, daarom voorzien wij een prenatale informatiesessie om u individueel te kunnen begeleiden. We luisteren naar uw wensen en zoeken samen de voedingsmethode die het best voldoet aan uw verwachtingen en die van uw baby. De lactatiekundige geeft u maximale informatie zodat u goed voorbereid uw baby kan voeden. U kan een afspraak maken met de lactatiekundige vanaf 20 weken zwangerschap. U neemt hiervoor telefonisch contact op met het secretariaat via +32 55 23 35 95. De medewerkers zal u en uw partner met plezier een afspraak geven voor de informatiesessie. De sessie gaat door in de prenatale ruimte op materniteit. U biedt u dus aan de receptie van de materniteit aan. Voor deze prenatale informatiesessie geldt de derdebetalersregeling. Op de consultatie brengt u een vignet mee van de mutualiteit.

Info arbeid en bevalling: vanaf 28 weken zwangerschap wordt uw zwangerschap mede opgevolgd door de vroedvrouw.  Ze geeft bijkomende uitleg over arbeid en bevalling. Voor de “voeding van de pasgeborene” verwijst ze u door naar de lactatiekundige (zie boven). Wie geen afspraak krijgt via de gynaecoloog, maar toch bijkomende informatie wenst over zwangerschap, arbeid en bevalling, kan een afspraak maken bij de vroedvrouw op het nummer +32 55 23 35 95.

Perinatale kinesitherapie

 • Tijdens de zwangerschap (prenatale gymnastiek of prenatale hydrotherapie): U bent zwanger en u denkt eraan om u te laten begeleiden door een kinesitherapeut(e). In overleg met uw geneesheer is het mogelijk vanaf 26 weken (zes maanden) zwangerschap prenatale kinesitherapie te volgen. De oefeningen gaan door bij een kinesist naar keuze of in het revalidatiecentrum van het ziekenhuis. Prenatale hydrotherapie kunnen gevolgd worden in individuele sessies in het groot therapeutisch zwembad van het revalidatiecentrum. De kinesisten van ons ziekenhuis zijn bereikbaar op het nummer 055 23 36 54 van 8u30 tot 12u en van 13u tot 16u30. De mutualiteit betaalt een deel van de kosten terug tot maximum 9 sessies per zwangerschap.
 • Na de bevalling: Vanaf vier tot zes weken na de bevalling kan je starten met postnatale kinesitherapie.

Baby & More (infoavonden in groep)

 • Drie avonden per jaar
 • Aanbod:
  • Workshops (bv. babymassage)
  • Infostanden
  • Virtuele rondleiding
 • Doel:
  • Zwangeren optimaal voorbereiden op zwangerschap, bevalling en de eerste weken nadien
  • Ervaringen en visies uitwisselen met andere zwangeren en deskundigen (gynaecologen, vroedvrouwen en verpleegkundigen)