Gastro-enterologieMaag- en darmziekten

Gastro-entergologie is het medisch specialisme die zich bezighoudt met de diagnose en de behandeling van aandoeningen maag- en darmenziekten.

De staf gastro-enterologie bestaat uit vier stafleden. Samen zorgen we voor een permanente opvang van patiënten met maag-, darm- en leverproblemen. Dr. Ghillemijn staat in voor de oncologische behandelingen van onze patiënten, de algemene maag-, darm- en leveraandoeningen worden door dr. Van Driessche, dr. Van Imschoot en dr. Schoonjans opgevangen en behandeld. Er is een wachtdienst die 24/7 beschikbaar is voor urgente endoscopies. De routine endoscopische onderzoeken vinden plaats van maandagochtend tot vrijdagavond en kunnen volgens voorkeur met of zonder verdoving plaatsvinden, op afspraak (telkens op verwijzing van een arts). Er is ook een poliklinische activiteit in het Medisch Centrum te Opbrakel, waar ook bepaalde endoscopische onderzoeken kunnen plaatsvinden.

De endoscopie en desinfectie-eenheid werd in 2015 volledig vernieuwd en voldoet aan de hoogste kwaliteitsstandaarden.

Voor meer informatie over de verschillende soorten onderzoeken en behandelingen kan u terecht op www.inwendigeziekten.be.

Folders

Gastroscopie

Categorie
Download

Colonoscopie

Categorie
Download

Radiografie van slokdarm, maag en darm

Categorie
Download

Virtuele colonscopie

Categorie
Download