KindergeneeskundePediatrie

De dienst kindergeneeskunde biedt hoogkwalitatieve 2° lijns zorg aan kinderen tot de leeftijd van 15 jaar. De behandeling wordt in samenspraak met de ouders opgesteld.

Uw kind kan opgenomen worden voor onderzoeken, een ingreep of behandeling en ter observatie. Dit is mogelijk op de afdeling pediatrie of voor een poliklinische behandeling op het dagziekenhuis. Begeleiding door de ouders is steeds mogelijk en wordt sterk aanbevolen.

Onze groep van kinderartsen werkt nauw samen met verschillende universitaire centra (bv. UZ-Gent en UZ-Brussel). Naast continue bijscholing is er regelmatig ook rechtstreeks contact met specialisten uit deze ziekenhuizen. Er is regelmatig overleg tussen de verschillende kinderartsen en daarenboven wordt er gewerkt in hetzelfde medisch dossier.

Subspecialismen

Wiegendood

De dienst pediatrie beschikt over een erkende eenheid voor diagnose van wiegendood. Zo nodig kan er een slaaponderzoek (polysomnografie) gebeuren….

Volledige info

Kindercardiologie

In samenwerking met UZ Brussel wordt er een consultatie kindercardiologie o.l.v. professor Benatar georganiseerd. De discipline kindercardiologie houdt zich bezig…

Volledige info